кадър , фейсбук Стихотворението Московски сняг вали в София“ на поета Владимир Соколов

...
кадър , фейсбук Стихотворението Московски сняг вали в София“ на поета Владимир Соколов
Коментари Харесай

Посланикът на Русия у нас: Московски сняг вали в София

кадър  , фейсбук  

Стихотворението „ Московски сняг вали в София “ на поета Владимир Соколов рецитира във видео, оповестено във фейсбук, посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова. Със стиховете тя отбелязва Световния ден на поезията - 21 март, написа БГНЕС

Подобна форма на приветствие стана доста известна през последните години у нас и се употребява от западни дипломати и държавници, измежду които дипломат Херо Мустафа и Доналд Туск, само че е извънредно необикновена за съветската дипломация, написа БГНЕС. Това е първата публична изява на дипломат Митрофанова след разразилия се шпионски скандал у нас.

Русия ще предприеме огледални ответни ограничения, в случай че България реши да експулсира съветски дипломати. Това заяви " РИА Новости ", цитирайки първият заместник-ръководител на интернационалния комитет на Съвета на федерацията Владимир Джабаров.

„ Ще отговорим, несъмнено ще вземем огледални ограничения, в случай че се вземе такова решение “, акцентира той. Ден по-рано българският министър председател Бойко Борисов заявява подготвеност да разгласи за личност нон грата съветски дипломати.

Според сенатора експулсирането на съветски дипломати ще се трансформира в " неприветлив акт от страна на България ". Джабаров добави, че обвиненията от страна на София са безпочвени.

В нощта на 19 март стана известно за ареста в София на няколко обвинени в шпионаж за Русия. Министерството на защитата на България заяви, че двама български военни са арестувани по съмнение за предаване на секретна информация на непозната страна. Общо по случая има шест обвинени. Българското външно министерство разгласи хипотетичните им връзки с съветското посолство, съобщи.

Руското посолство в България пък прикани за преустановяване на спекулациите в очакване на правосъдно решение. Посолството акцентира, че в изискванията на усложняване на интернационалната обстановка явни са " неуморните " опити за забиване на чеп в връзките сред страните.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР